HAFSİAD tarafından düzenlenen 2. Temel Fotoğrafçılık Eğitim Kursuna katılan 30 kursiyer 4 ay süren teorik ve uygulamalı eğitimi tamamlayarak sertifikalarını aldılar.
Yaser ÇAPAROĞLU/HATAY
HATAY Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (HAFSİAD) tarafından düzenlenen temel fotoğrafçılık eğitimine katılan 30 kursiyer sertifikalarını düzenlenen sade törenle aldı.
Törende konuşan HAFSİAD Başkanı Cihan Kar, dernek binasında gerçekleştirdikleri ve 4 ay süren eğitimde kursiyerlere temel ışık bilgisi, enstantane, diyafram, ileri çekim teknikleri gibi fotoğrafçılığın temel bilgilerini teorik ve uygulamalı olarak ders verildiğini söyledi.
Amacımız ilimizi tanıtmak
Derneklerinin 24 Ocak 2012 tarihinde resmiyet kazandığını belirten Kar, “Kısa zamanda çok büyük işler yaptık. Bu süre içerisinde dernek binamızı aldık. Fotoğraf stüdyomuzu kurduk. Amacımız insanlara fotoğrafçılığı tanıtmak sevdirmek. En önemli amaçlarımızdan biride de Hatay’ı tüm Türkiye’ye ve dünyaya en iyi şekilde tanıtmak. Bu yüzden gerek ulusal gerekse uluslararası yarışmalara Hatay ve çevresinde çektiğimiz fotoğraflarla katılıyoruz” dedi.
Cihan Kar’ın başarısı
Bir başarısını da kursiyerlerle paylaşan Kar, Uluslararası Fotoğrafçılar Derneği (UFSD) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve sadece dünyadaki fotoğraf sanatçılarının katıldığı uluslar arası yarışmada Çevlik’te çektiği gün batımı fotoğrafının sergilenmeye değer bulunduğunu söyledi.
Kar, yarışmaya tüm dünyadan 310 fotoğraf sanatçısının bin 198 eserle katıldığını bu eserler arasından 100 eserin sergilenmeye layık görüldüğünü belirterek, “Benim eserimin de bu eserler arasında yer alması bana ayrı bir mutluluk verdi” dedi.
Sertifikalar dağıtıldı
Dernek Başkanı Kar’ın yaptığı konuşmanın ardından Temel Fotoğrafçılık Eğitimini başarıyla tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları dağıtıldı. Törene fotoğraf sanatçıları Osman Kahraman, Sabit Akdeşir, Celal Yahyaoğlu, Hakan Boyacı, davetliler ve kursiyerler katıldı.
HADO ALKIŞLARLA KIBRIS’A UĞURLANDI SAVAŞ, “HER İKİ ÜLKEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN” Hatay...
Zeytin Dalı harekat bölgesinde yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 24 yaşında şehit olan...
EXPO ALANLARI EĞİTİM MERKEZİ GÖREVİ ÜSTLENİYOR Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Arkeoloji...
İskenderun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 103. yıldönümünde törenle...
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu’ndan aldığı...
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Arsuz’da “Gençlik...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KED...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KEDİ KURTARILDI.İskenderun Dumlupınar mahallesinde, […]
İSKENDERUNDA SİLAHLI KAVGA 2 AĞIR Y...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ihale meselesi yüzünden çıktığı...
HATAY’DA TRAFİK KAZASI:1 ÖLÜ,2 YARA...
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da meydana gelen zincirleme […]
HEMŞİREYİ ESKİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ...
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir hemşire, nişanlandığını öğrenen...