Başkan Gül: “Hatay yangını terör eylemi”
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, bilgilerin, bulguların kundaklama ve terör eylemi yönünde olduğunu belirtti
Hatay’ın Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, yangındaki bilgilerin, bulguların kundaklama ve terör eylemi yönünde olduğunu söyledi. Yangında zarar gören arazilerin maden sahasına çevrileceği dedikodusunun yangından daha tehlikeli olduğunu ifade eden Gül, “Her yangında bu dedikodular yapılıyor. Soğukoluk Yaylası iki yıl önce yanmıştı şimdi yemyeşil” dedi.
Başkan Gül yangında 14 konutun tamamen yandığı Petekevler bölgesinde yapılan temizlik ve enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde gördü. Vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ ziyareti yapan Gül, yaraların sarılması için belediye ekiplerinin canla başla çalıştıklarını ifade etti.
Belen ve Arsuz bölgelerinde yanan arazilerin maden arama sahasına çevrileceği iddialarına cevap veren Başkan Gül, “Yangını çıkartanları kurumak kollamak ve başka yeri adres göstermek için bu dedikodular yapılıyor. Hatay’da böyle bir durum yok yangının nasıl çıktığı emniyet güçlerimiz tarafından araştırılıyor. Bilgiler, bulgular bütün öngörümüz kundaklama ve terör eylemi olduğu yönündedir. Biz buraları tamamen yeşillendireceğiz. Her yangından sonra adres şaşırtmak için bunu kullanıyorlar örneğin iki yıl önce Soğukoluk yangınından sonra bölge ne imara açıldı ne de maden arama ile ilgili şirketlere izin verildi. Bölge yeniden orman vasfına uygun halde yeşillendirilecektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyespor Judo Takımı, Kahramanmaraş’ta düzenlenen yıldızlar ligi müsabakalarında...
Arsuz İş İnsanları Derneği, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği seçimli olağan genel...
Osmaniye’de alternatif tarım ürünleri arasında üretimi yapılan ve 35 derecede hasat edilen...
KÖRFEZ GRUBUNDA KURALAR ÇEKİLİYOR Erhan Aksay EXPO Futbol Turnuvası’nın İskenderun Körfez...
İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına atanan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Müstakil...
Recep Atakaş ve beraberindeki heyetle birlikte Kırıkhan Naim Atakaş Anadolu Lisesi ile Kırıkhan...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KED...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KEDİ KURTARILDI.İskenderun Dumlupınar mahallesinde, […]
İSKENDERUNDA SİLAHLI KAVGA 2 AĞIR Y...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ihale meselesi yüzünden çıktığı...
HATAY’DA TRAFİK KAZASI:1 ÖLÜ,2 YARA...
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da meydana gelen zincirleme […]
HEMŞİREYİ ESKİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ...
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir hemşire, nişanlandığını öğrenen...