Yeni yılın ilk okul protokolü hayırsever işadamı Recep Atakaş ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, imzalandı. Atakaş’ın Dörtyol’a yaptıracağı 32 derslikli meslek lisesi 12 ayda tamamlanacak ve 7 milyon TL’ye mal olacak.
HAYIRSEVER İşadamı Recep Atakaş, Hatay’a yaptıracağı 3. okulun protokolünü imzaladı. Aynı zamanda 2013 yılının ilk okul protokolü olan imza töreni Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in makamında gerçekleştirildi.
Protokol törenine Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve hayırsever işadamı Recep Atakaş’ın yanı sıra Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek katıldı.
Eğitim olmazsa olmaz
Törende konuşan Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yapılan her bir dersliğin, onlar için koyulan her bir tuğlanın daha güçlü daha müreffeh geleceğe konulan bir tuğla bir derslik olduğunu söyledi.
Daha güçlü ve daha aydınlık bir gelecek için eğitimin olmazsa olmazların başında geldiğini ifade eden Vali Lekesiz, “İnsanlık var olduğundan beri hepimiz biliyoruz ki üç şeyle mücadele ediyor. Bunlardan bir tanesi nefret, bir tanesi cehalet, bir tanesi de fakirlik” dedi.
Her şeyin üstesinden eğitimle gelinir
Fakirliğin çalışarak yenilebileceğini, nefretin üstesinden de birbirimizi severek gelinebileceğini belirten Lekesiz, “Cahilliğinde üstesinden eğitimle geliriz desek de, işin aslına bakarsanız cahilliğinde, fakirliğinde, nefretinde üstesinden esas itibari ile eğitim yolu ile gelinir. Dolayısı ile eğitim, hizmetlerinde, önceliklerinde en başında gelir. Sayın Atakaş’ta bu zamana kadar olduğu gibi, 2013’te de bu tür hayır hizmetlerini yapmaya devam ediyor” dedi.
Atakaş tüm topluma rol model
Hayırsever işadamı Atakaş’a eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür eden Lekesiz, “Bugüne kadar beraber imzaladığımız protokol sayısını benimde unuttuğum sayın Atakaş, hayra doymayan, birini bitirmeden öbürüne başlayan, hiç birisini yarım bırakmayan, milletten kazanıyoruz, dolayısı ile tekrar millete döndürmemiz bizim görevimiz, sorumluluğumuz diyen, tüm topluma rol model olan çok sevdiğimiz ve değer verdiğimiz bir hemşerimiz. Ben kendisine ve ailesine, bu ve bundan önceki hayırları, ilimiz istihdamına yaptığı katkılarından dolayı içten teşekkür ederim. Allah böyle hemşerilerimizin gücüne güç katsın.” dedi.
En önemli sorunumuz eğitim
Törende konuşan hayırsever işadamı Recep Atakaş, ülkenin en önemli sorununun eğitim olduğuna işaret ederek, “Eğitim ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğidir. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma yazma ile başlar. Daha sonra da öğrendiklerimizle iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırır, bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz” dedi.
Devlet millet bir bütündür
Bir ülkenin kalkınmasında birinci derecede belirleyici unsurun Eğitim olduğunu belirten Atakaş, “Ülkemizi gelişmiş ülkeler arasında görmek istiyorsak eğitim konusunda imkanı olan herkesin elinden geleni yapması gerekmektedir. Devlet ve millet bir bütündür. Her şeyi devletten beklememiz yanlış olur. Bu düşünceden hareketle Dörtyol’da 32 derslikli, Laboratuarı, atölyeleri, kütüphanesi ve spor salonları olan Recep Atakaş Endüstri Meslek Lisesi’ni yaptırmaya karar verdim” dedi.
Herkes eğitime destek vermeli
Atakaş ayrıca yaptıracağı okulu bir an önce tamamlayıp öğrencilerin hizmetine açmak olduğunu belirterek, Son yıllarda ülkemizde eğitim alanında büyük hizmetler yapılmasına rağmen yinede istenilen seviyeye geldiğimiz söylenemez. Türk çocuklarının eğitim düzeyi, Avrupa da eğitim gören çocuklardan farklı olmamalıdır. Bunun içinde imkanı olan herkesin eğitime destek olması şarttır” dedi.
7 milyona mal olacak
Yapılan konuşmalardan sonra Hayırsever İşadamı Recep Atakaş tarafından Dörtyol’da 20 dönüm üzerine yaptırılacak olan 32 derslikli öğrenim binası, atölyeler, spor salonu ve laboratuardan oluşan Recep Atakaş Endüstri Meslek Lisesi’nin protokolü imzalandı. 12 ayda tamamlanması planlanan okulun 7 milyon TL’ye mal olacağı açıklandı.
Hatay’da bu yıl ilki gerçekleştirilen “Antakya Lezzet Festivali’nin” açılışı gerçekleştirildi.Hatay...
MİLLET İTTİFAKI’NDAN KKTC’YE TAM DESTEK HADO GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURMAYA BAŞLADI SAVAŞ KKTC...
Ak Parti Hatay milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Ak Parti...
Hatay’da 3 bin 400 litre karışımlı kaçak akaryakıt ele geçirildi. Hatay’ın İskenderun...
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 1. liginde mücadele eden Batman Engelliler Spor Kulübü...
İçişleri Bakanlığı, Hatay dahil üç il sınırlarında 887 personelin katılımıyla ‘Eren...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KED...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KEDİ KURTARILDI.İskenderun Dumlupınar mahallesinde, […]
İSKENDERUNDA SİLAHLI KAVGA 2 AĞIR Y...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ihale meselesi yüzünden çıktığı...
HATAY’DA TRAFİK KAZASI:1 ÖLÜ,2 YARA...
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da meydana gelen zincirleme […]
HEMŞİREYİ ESKİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ...
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir hemşire, nişanlandığını öğrenen...