Suriye’den ilk mülteci harekatı başladığı dönemde aralıksız 3 ay boyunca sınırda görev yapmıştım. Nasıl geldiklerine şahit oldum bugünlerde şahit olduklarım ise çok vahim.
Suriyeliler artık her yerdeler. Devletin şefkat göstererek sınırlarını açması sonucu yüz binlerce Suriye’li başta Hatay olmak üzere dört bir yana dağıldılar. Elbette komşuluk hakkı onlar için elimizden geleni yapacağız yapıyoruz ve yaptıkta ama ama. Ama cümlesi çok şey ifade ediyor çünkü ilk mülteci harekatları başladığı dönemde şahit olduklarımla bugünkü manzara çok farklı. Suriyeliler artık SA harfleri ile başlayan sıfır lüks otomobillere biniyorlar,binsinler gözümüz yok ama onlara kapılarını açan bu halkada biraz saygılı davransınlar.
İskenderun Devlet hastanesi çalışanlarını lütfen bilir kişiler dinlesinler.
Şu anda İskenderun devlet hastanesinde gerçekleşen doğumların %70 inden fazlası Suriye kayıtlı. Eğer böyle giderse İskenderun için konuşmak gerekir ise 5 yıl sonra nüfusumuz %10 oranında Suriyeliler olarak artmış olacak. Üzerine birde vatandaşlık verilir ise sonuçlarını tahmin etmekte zorlanıyorum. Hastanede hemen her gün kavga ile sonuçlanan tartışmalar yaşanıyor. Hastane personeline kendi dilleri ile küfredenler, hatta sizin bayrağınızın,ülkenizin,cumhuriyetinizin,cumhurbaşkanınızın diye sayanlar çıkıyor. Yetmeyip üzerine BİMER’e şikayet ediyorlar. Kimi, elbette kendilerine yardım eden TC vatandaşlarını. Bu yazdıklarımı öğrenmek için öyle araştırmacı gazetecilik yapmaya gerek yok. Hastanelerin acil servislerini şöyle bir ziyaret edin, hatta yolunuz düşerse gidin bir hal hatır sorun çalışanlara. Tüm Suriyeliler için bunları söylemek elbette mümkün değil, aralarında gerçekten barınmaya ve sahiplenilmeye ihtiyacı olanlarda elbette var ama bu rakam çok az sayıda. Dedim ya Suriye harekatını ilk gününden bu yana takip eden yaşayan bir gazeteci olarak bugünlerde şahit olduklarımız artık midemizi bulandırır durumda. Allah sonumuzu hayretsin.
Arsuz Kaymakamı Musa SARI, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını...
BAŞKAN ALTAN’DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI Payas Belediye...
UĞUR FIRAT TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 173. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MÜNASEBETİ İLE KOKTEYL DÜZENLEDİ. ...
Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, üniversite öğrencilerine, “Maaşınızı...
Hatay’ın Antakya ilçesinde kendisine çarpan motosiklet sürücüsü tarafından darp edilen 8...
Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti...
İSKENDERUNDA SİLAHLI KAVGA 2 AĞIR Y...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ihale meselesi yüzünden çıktığı...
HATAY’DA TRAFİK KAZASI:1 ÖLÜ,2 YARA...
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da meydana gelen zincirleme […]
HEMŞİREYİ ESKİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ...
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir hemşire, nişanlandığını öğrenen...