İSKENDERUN’DA ÇOCUKLARA ŞİDDET VE PİSİKOLOJİK BASKI UYGULAYAN 3 BAKICI ANNE İKİ BUÇUK AY SÜREN SORUŞTURMANIN ARDINDAN GÖREVLERİNDEN UZAKLAŞTIRILDILAR
İskenderun’da Aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Hacı Pervin Tosyalı sevgi evleri ve çocuk yuvasında iki buçuk aydan bu yana devam eden soruşturma kapsamında üç bakıcı anne görevden uzaklaştırıldılar.
İddiaya göre geçen aralık ile ocak aylarında taşeron şirkete bağlı olarak görev yapan bakıcı anneler N.A, E.Ç ve N.Ç, 12 yaşlarındaki G.N.D., E.Y ve Ö.D.Ç adlı kız çocuklarını, altlarını kirlettikleri, yaramazlık yaptıkları için oklava ve tahta kaşıkla dövdü. Bakıcı anneler, bazı zamanlar da ise çocukları tuvalete kilitleyip, yağmur altında, soğuk havada bırakarak cezalandırdı. M.T. isimli çocuğun ise eline tahta kaşıkla vuruldu. ı. C. isimli çocuk ise birçok kez dövülüp, benzer şekilde cezalandırıldı.
Fiziksel şiddet ve psikolojik baskıya uğrayan çocukların ifadelerinde ayrıca bakıcı annelerden birinin 12 yaşındaki bir kız çocuğunu diğer bakıcı annenin evine götürüp, burada temizlik yaptırdığı ortaya çıktı. Ayrıca, yuvada gece yarısını geçtikten sonra çocukların uyandırılıp, mutfakta bulaşık yıkattırıldığı, tuvaletlerin ve banyoların temizlettirildiği ortaya çıktı. Kurum yetkililerinin bilgi vermesi üzenine İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ocak ayı içerisinde başlatılan soruşturma sonuçlandı. İddialarda bahse konu kişilerin çocuklara şiddet ve pisikolojik baskı uyguladıkları gerekçesiyle üç bakıcı anne görevlerinden uzaklaştırıldı. 10 evin bulunduğu Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası’nda yaklaşık 60 çocuğun kaldığı, taşeron firmaya bağlı olarak 40 bakım elamanının görev yaptığı öğrenildi.
Hatay Büyükşehir Belediyespor Judo Takımı, Kahramanmaraş’ta düzenlenen yıldızlar ligi müsabakalarında...
Arsuz İş İnsanları Derneği, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği seçimli olağan genel...
Osmaniye’de alternatif tarım ürünleri arasında üretimi yapılan ve 35 derecede hasat edilen...
KÖRFEZ GRUBUNDA KURALAR ÇEKİLİYOR Erhan Aksay EXPO Futbol Turnuvası’nın İskenderun Körfez...
İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına atanan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Müstakil...
Recep Atakaş ve beraberindeki heyetle birlikte Kırıkhan Naim Atakaş Anadolu Lisesi ile Kırıkhan...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KED...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KEDİ KURTARILDI.İskenderun Dumlupınar mahallesinde, […]
İSKENDERUNDA SİLAHLI KAVGA 2 AĞIR Y...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ihale meselesi yüzünden çıktığı...
HATAY’DA TRAFİK KAZASI:1 ÖLÜ,2 YARA...
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da meydana gelen zincirleme […]
HEMŞİREYİ ESKİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ...
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir hemşire, nişanlandığını öğrenen...