Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileri bilim alanında yaptıkları çalışmalar için bilim fuarı açtı.
Bilim fuarının açılışında konuşan Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, bilim alanında yapılan çalışmaların her geçen gün dünya yaşamına yön verdiğini belirtti. Özyiğit, “Öğrencilerimizin yaşamları ve eğitimleri sırasında karşılaştıkları soru ve sorunlara çözümler üretebilmesinde yaptıkları bilimsel çalışmalar etkili olacaktır. Yapılan bu tür bilimsel çalışmalar gelecek yaşamlara da ışık tutarak öğrencilerin hayatlarına yön vermelerinde etkili olacak öğrencilerin başarısına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
Milli Eğitim bakanlığı ve TÜBİTAK’ın Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında 12 öğretmen, 60 öğrenci tarafından yapılan çalışmaların sergilendiği bilim fuarında çeşitli alanlarda 30 projenin sergilendiği belirtildi.
Fuarın açılışına, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Bilal Güvenir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Murat Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Zekayi Altuntaşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya katıldı.
İskenderun’da gerek sosyal medya üzerinden ve gerekse yaptıkları projelerle hayvan severli’lik...
-BELEDİYE BAŞKANI FATİH TOSYALI: İSKENDERUN’A YAKIŞIR BİR STAT YAPACAĞIZ -BAŞKAN FATİH...
AKILLI DURAK PANEL SAYISI ARTIYOR İl genelinde toplu taşıma araçlarını kullanarak seyahat eden...
Ülke genelinde örnek gösterilen kent parklarından Seka Park projesini İskenderun Belediye Başkanı...
– Bir araçta yapılan aramada 1 kilo 650 gram selenyum kimyasal elementi bulundu Hatay’da...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde suç örgütüne üye olmaktan gözaltına alınan 5 kişiden 3’ü...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KED...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KEDİ KURTARILDI.İskenderun Dumlupınar mahallesinde, […]
İSKENDERUNDA SİLAHLI KAVGA 2 AĞIR Y...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ihale meselesi yüzünden çıktığı...
HATAY’DA TRAFİK KAZASI:1 ÖLÜ,2 YARA...
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da meydana gelen zincirleme […]
HEMŞİREYİ ESKİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ...
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir hemşire, nişanlandığını öğrenen...