Hatay Kıbrıs ve Kore’de Savaşanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kırıkhan Şubesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Dernek Başkanı Behçet Narin törende yaptığı konuşmada, şehitlerin ve gazilerin onurlanmış şahsiyetler olduğunu belirterek, “Kimi zaman var ki özellikle biz gazilerin gönüllerinin taçlandırıldığı zamanlardır. Bugünde öyle bir zamandır. Bu vesile ile şubemizin Kırıkhan’da bulunan gazilerimize hayırlı olmasını diyorum “dedi.
Derneği Kırıkhan Şube Başkanı Adnan Nurlu ise, “Kırıkhan’da eksikliği hissedilen derneğimizin açılması konusunda yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımız Murat Sakman başta olmak üzeri emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Törene katılan Antakya Belediye Başkan Lütfi Savaş’ta şehit ve gazileri her zaman rahmetle andıklarını belirtti. Şehit ve gazilerin halkın yanında her zaman ayrı bir yeri olduğuna vurgu yapan Savaş, şöyle konuştu:
“Onlara karşı duyulan sevgi, hürmet ve muhabbet çok farklıdır. Türk milletinin her ferdi yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla gazilerinin ve şehitlerinin hatırasını canlı tutar. Onların yazdığı destanı sonraki nesillere aktarır. Allah birlik ve beraberliğimiz daim etsin. Bu coğrafyadaki kardeşlik bağımız ve ortamımız tüm dünyaya örnek olsun.”
Konuşmaların ardından derneğin açılışı gerçekleştirildi.
KORE MUTFAĞININ EN GÜZEL YEMEKLERİ GASTRONOMİ AKADEMİSİ’NDE ÖĞRETİLDİ EXPO’21 Hatay...
Hatay’ın Hassa ilçesinde 2 ton kaçak tütün ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, İl Jandarma...
Hatay’ın Arsuz ilçesinde serinlemek için girdiği denizde boğulmak üzereyken kurtarılan...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili 5 kişi...
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Kentimizin saygın iş insanı ve kitapları ile ses getiren...
Kalp damar hastalıklarının teşhis ve tedavisinin yanı sıra estetik operasyonlarda...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KED...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KEDİ KURTARILDI.İskenderun Dumlupınar mahallesinde, […]
İSKENDERUNDA SİLAHLI KAVGA 2 AĞIR Y...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ihale meselesi yüzünden çıktığı...
HATAY’DA TRAFİK KAZASI:1 ÖLÜ,2 YARA...
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da meydana gelen zincirleme […]
HEMŞİREYİ ESKİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ...
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir hemşire, nişanlandığını öğrenen...