İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMM) Odası’nda Mali müşavirlere yönelik iş sağlığı ve iş güvenliği konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantı öncesi konuşma yapan İskenderun SMM Odası Başkanı Alaaddin Özbülbül, Bilindiği üzere 30 Haziran 2012 tarih ve 28339 sayılı resmi gazetede yayınlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 01 Ocak 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. Yasa ile ilgili olarak 4 adet yönetmenlik ve iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıfları tebliği de yayınlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Kanunun amacı; yapılan düzenleme ile iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, hak ve yükümlülükleri düzenlenmiştir. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hiçbir ayırım yapmaksızın bütün iş kollarında işçi çalıştıran kamu ve özel sektör işverenlerine konu ile ilgili olarak büyük sorumluluk yüklemiştir. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu T.S.K. (bazı birimleri hariç) , genel kolluk kuvvetleri, MİT, afet ve acil durum birimlerinin müdahale faaliyetleri, ev hizmetleri, çalışan istihdam etmeksizin kendi nam ve hesabına mal ve hizmet üretimi yapanlar, hükümlü ve tutululara yönelik infaz hizmetleri sırasında, iyileştirme kapsamında yapılan iş yurdu, eğitim güvenlik ve meslek edindirme faaliyetlerinde bulunan işyerlerinde uygulanmayacaktır” dedi
Toplantıya konuşmacı olarak katılan İş Güvenliği Uzmanı Yüksek Ziraat Mühendisi Ali İhsan Dönmez, İş Sağlığı ve iş güvenliği kanununun iş verenler tarafından çok iyi bilinmesi ve takip edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Dönmez sinevizyon aracılığı ile sunum yaptığı konuşmasında, “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile herkesin sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı sağlamak, iş yerlerinde görev verirken çalışanın sağlık ve güvenlik yönünden işe uygunluğu göz önüne alınacaktır. Çalışanlar sağlık gözetiminden geçmeden işe başlatılmayacaktır. Çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği için bilgi ve eğitim verilecektir. İşyerinde yapılan faaliyetten kaynaklanacak tehlikeler nedeniyle çalışanın, çevrenin ve üçüncü kişilerin karşılayabileceği riskleri önlemek amacıyla risk değerlendirmesi yapılacak veya yaptırılacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kamu Kurum ve Kuruluşları dışında kalan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yerine getirilmesi hususunda, tehlikeli sınıfta yer alan ve on kişiden az çalışanı bulunan iş yerlerine destek olacaktır.
Kanun, işyerinde çalışan sayısına göre farklı tarihlerde uygulamaya geçecektir. Buna göre; elliden fazla çalışanı olan tüm işyerleri 01 Ocak 2013 tarihinde, elliden az çalışanı olan ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri 01.Temmuz 2013 tarihinde, kamu kurum ile elliden az çalışanı olan az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri ise 01 Temmuz 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.” Dedi.
Kadın ve Demokrasi Derneği Hatay Temsilciliği, anlatacak bir göç hikâyesi olan herkesi kısa...
Hatayspor, TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu takımından orta saha oyuncusu Muhammed Mert’i kadrosuna...
– Suriye’nin kuzeyindeki sığınmacı kamplarında yaşayan sivillere gıda kolisi ve battaniye...
– Hatay’da sağlık personellerine korona virüs aşısı yapıldı Hatay’da sağlık...
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), bazı sosyal...
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,İskenderun Balıkçı barınağın daha modern hale...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KED...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KEDİ KURTARILDI.İskenderun Dumlupınar mahallesinde, […]
İSKENDERUNDA SİLAHLI KAVGA 2 AĞIR Y...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ihale meselesi yüzünden çıktığı...
HATAY’DA TRAFİK KAZASI:1 ÖLÜ,2 YARA...
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da meydana gelen zincirleme […]
HEMŞİREYİ ESKİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ...
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir hemşire, nişanlandığını öğrenen...