Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, eşi Sayın Zehra Lekesiz ile birlikte Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği (ALİYAD) Onursal Başkanı Nasrettin Eskiocak’ı dernek binasında ziyaret ederek, Eskiocak ailesinin ve dernek üyelerinin Gadir-i Hum Bayramı’nı kutladı.
Güne özel yemek olan ‘Hirisi’nin ikram edildiği hoşgörü sofrasında; Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Alb.Hasan Polat, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof.Dr. H.Salih Güder, Baro Başkanı A.Sinan Akgöl, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Harbiye Belediye Başkanı Hikmet Karaali, Ermeni Cemaati temsilcisi Cem Çapar, Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domenico Bertogli, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Çeng, odaların ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri eşleri ile birlikte yer aldılar.
Bütün dini bayramlar insanlık için vardır
Yemekte konuşan Alevi Cemaati Lideri Nasrettin Eskiocak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Ancak, birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz zaman Hz.Ali’nin bayramını kutlamış oluruz. Zaten bütün dini bayramlar özünde kardeşlik, medeniyet ve insanlık için yaratılmışlardır. Bugün bu sofrayı bizimle paylaştığınız için Alevi cemaati adına hepinize teşekkür ederim.”dedi.
Binlerce yıldır kutluyoruz
Alevi cemaati olarak bu bayramı binlerce yıldan beri kutladıklarını ifade eden Eskiocak, “Diğer semavi dinlere mensup olan cemaatlerin bayramlarını da Sayın Valimizin önderliğinde inanç önderleri ile birlikte kutladık. Bu kutsal bayramların hakkı ve hürmeti için, Türkiye Cumhuriyeti halkı ve İslam alemiyle birlikte nice bayramlara barış, sevgi ve huzur içerisinde kavuşmamızı yüce Allah’tan diliyorum.”şeklinde konuştu.
Çok güzel bir sofra
Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz de, Müslüman, Ermeni, Hıristiyan, Alevi, Sünni kısacası Hatay’ın tüm renkleri ile aynı sofranın etrafında buluşmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bütün samimiyetimle söylüyorum ki, bu sofra çok güzel bir sofra. İlimizin tüm renkleri burada. Bu sofrayı teşkil eden her bir değerli hemşehrimize ayrı ayrı teşekkür ederim.”dedi.
Allah hepinizi sevsin
Bayramların sevinç günleri olduğunu ve her bayramdan olduğu gibi bu bayramdan da toplumsal moral ve motivasyonumuzu daha da güçlendirerek çıkacağımıza inandığını ifade eden Lekesiz, “Allah hepinizi sevsin, sevdirsin ve sevindirsin. Alevi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bayramını içtenlikle kutluyorum, sağlık, huzur ve afiyet içerisinde sevdiklerinizle birlikte nice bayramlara erişmenizi diliyorum.”dedi.
Kadın ve Demokrasi Derneği Sivas Temsilciliği tarafından düzenlenen “Anadolu’da Kadın”...
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ile Belediye İş Sendikası Hatay İl Başkanı Abdi Ataç...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde yasa dışı bahis oynattıkları iddiasıyla 9 şüpheli...
– 62 yıldır kilim dokuyan 74 yaşındaki Mehmet Dede, yurt dışındaki meraklıları ve özel...
İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Yıldırım ve Başhekim Yardımcısı Dr. Ali...
LÜTFÜ SAVAŞ EXPO ALANINDAKİ HAZIRLIKLARI YERİNDE İNCELEDİ EXPO 2021 TANITIM GEZİSİ TAM NOT...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KED...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KEDİ KURTARILDI.İskenderun Dumlupınar mahallesinde, […]
İSKENDERUNDA SİLAHLI KAVGA 2 AĞIR Y...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ihale meselesi yüzünden çıktığı...
HATAY’DA TRAFİK KAZASI:1 ÖLÜ,2 YARA...
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da meydana gelen zincirleme […]
HEMŞİREYİ ESKİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ...
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir hemşire, nişanlandığını öğrenen...