Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü proje kapsamında hayata geçirilen “Gönül Elçileri” projesi kapsamında 212 çocuğun ailelerine kavuşturulması hedefleniyor.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz değerlendirme toplantısında, projenin başlangıç tarihinden itibaren, sevgi yuvalarında bulunan 290 çocuktan 78’inin aile ortamına verildiğini söyledi. Aldatmaz, “Bu projeyle çocuklara sıcak bir aile ortamı hazırlayarak onları mutlu, huzurlu ve sağlıklı birey olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Şimdiye kadar çok kontrollü bir şekilde ilerledik. Projenin başlangıç tarihinden itibaren yuvalarımızda bulunan 290 çocuğumuzdan 44’ü sosyal ekonomik destekle, 10’u korunma kararları kaldırılarak öz ailelerine dönüştürüldü. 24 çocuğumuz ise 17 aileden oluşan koruyucu ailelerimize verildi. Şu anda sevgi evlerimizde bulunan 290 çocuktan 78’i sıcak bir aile ortamına kavuşmuş oldu. Hedefimiz 212 çocuğumuzu da proje bitimine kadar ailelerine kavuşturmak” dedi.
Projenin başladığı tarihten itibaren kentte 8 bin gönül elçisi olduğunu belirterek, proje çalışmaları kapsamında Türkiye genelinde Hatay’ın 5. sırada olduğun söyledi.
Toplantıya Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in eşi Zehra Lekesiz, ile koruyucu aileler katıldı.
Kadın ve Demokrasi Derneği Hatay Temsilciliği, anlatacak bir göç hikâyesi olan herkesi kısa...
Hatayspor, TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu takımından orta saha oyuncusu Muhammed Mert’i kadrosuna...
– Suriye’nin kuzeyindeki sığınmacı kamplarında yaşayan sivillere gıda kolisi ve battaniye...
– Hatay’da sağlık personellerine korona virüs aşısı yapıldı Hatay’da sağlık...
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), bazı sosyal...
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,İskenderun Balıkçı barınağın daha modern hale...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KED...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KEDİ KURTARILDI.İskenderun Dumlupınar mahallesinde, […]
İSKENDERUNDA SİLAHLI KAVGA 2 AĞIR Y...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ihale meselesi yüzünden çıktığı...
HATAY’DA TRAFİK KAZASI:1 ÖLÜ,2 YARA...
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da meydana gelen zincirleme […]
HEMŞİREYİ ESKİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ...
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir hemşire, nişanlandığını öğrenen...