Piyasaya Sürülmeden Ele Geçti
Hatay Gümrük muhafaza ekipleri gelen ihbarı değerlendirerek gerçekleştirilen operasyonda, 5 bin ton GDO’lu pirinç ele geçirdi.Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, “Alo 136” ihbar hattına gelen, “Türkiye’ye yüklü miktarda genetiği değiştirilmiş pirinç getirileceğine” ilişkin bir ihbarı değerlendiren Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılıkla İstihbarat Müdürlüğüne bağlı ekipler, konuyu takibe aldı.
Rusya’dan İskenderun Limanı’na toplam 5 gemiyle yapılacak sevkiyat “riskli” olarak değerlendiren ekipler titiz bir çalışma ile olayı takibe aldı. Bilgi sistemleri üzerinden yapılan analizde, Gemi Takip Sistemi aracılığı ile uydu üzerinden takip edilen gemiler, liman sahasına girişlerinin ardından takip edildi. Gemilerdeki yükün bir antrepoya aktarılması ve yüke ilişkin olarak gümrük beyannamesi açılması sonrasında ekipler harekete geçti. Antrepoda bulunan toplam 5 bin ton pirinçten numune alınarak Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Ankara Gıda Laboratuvarlarına gönderildi. Bu idareden gelen rapor, gümrük muhafaza ekiplerinin şüphesini doğruladı. Gelen raporda, incelenen ürünün GDO analiz sonuçlarının uygun olmadığı aktarıldı.
Gerçekleştirilen operasyon neticesinde piyasa değeri 15 milyon lira olan 5 bin ton ağırlığındaki pirince el konulurken, sorumlular hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatıldı
Kadın ve Demokrasi Derneği Hatay Temsilciliği, anlatacak bir göç hikâyesi olan herkesi kısa...
Hatayspor, TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu takımından orta saha oyuncusu Muhammed Mert’i kadrosuna...
– Suriye’nin kuzeyindeki sığınmacı kamplarında yaşayan sivillere gıda kolisi ve battaniye...
– Hatay’da sağlık personellerine korona virüs aşısı yapıldı Hatay’da sağlık...
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), bazı sosyal...
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,İskenderun Balıkçı barınağın daha modern hale...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KED...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KEDİ KURTARILDI.İskenderun Dumlupınar mahallesinde, […]
İSKENDERUNDA SİLAHLI KAVGA 2 AĞIR Y...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ihale meselesi yüzünden çıktığı...
HATAY’DA TRAFİK KAZASI:1 ÖLÜ,2 YARA...
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da meydana gelen zincirleme […]
HEMŞİREYİ ESKİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ...
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir hemşire, nişanlandığını öğrenen...