İskenderun’da yaptırılan Cem Evi’nin yapımına destek olan kişi kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi.
İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği ve İskenderun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın ortaklaşa olarak Anıl Lıfe otel’de otel sahibi Şekip Abacı’nın katkılarıyla düzenlenen gecede Cem Evi’nin yapımına destek verenlere teşekkür plaketleri verildi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun, inançların merkezi olan Hatay’da, İskenderun’da cemevinin olmayışının büyük eksiklik olduğunu belirterek, Cemevine destek verenlere teşekkür etti.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun, etkinliğin, sohbet etmek amacıyla düzenlendiğini belirtti.
Gecede İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İş adamı Nuri Üysen, Osman Tufan,Ali Tekten, AK Parti İskenderun belediye meclis üyesi Doğan Erten,ve Cem Evi’nin yapımına destek veren yaklaşık 90 kişiye teşekkür plaketi verildi.
Gecenin ilk konuşmasını Payas Belediye Başkanı Bekir Altan yaptı. Altan ilk öğretmenlik görev yerinin Sivas’ta bir Alevi köyü olduğunu hatırlatarak o yıllarda yaşadığı anılarını anlattı ve Türkiye’nin bir dönem Alevi Sünni diye ayrıştırılmaya çalışıldığını şimdi aynı hain oyunun Türk, Kürt ayrıştırması kralbet
yapılarak oynanmaya çalışıldığına dikkat çekerek insana insan olduğu için değer verilmesi gerektiğine vurgu yaparak Alevi derneklerine teşekkür etti.
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ise gecede birlik ve beraberlik mesajlarını Alevi felsefesiyle verdi. Civelek Alevi kültürü eline, beline, diline sahip ol diyor. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Ne diyor? Bilimle amel birbirine eşittir. Amelsiz bilimin kıymeti harbiyesi yoktur” Konuşmasında, Hacı Bektaş Veli’nin, ‘hararet sacda değil nardadır, keramet tacda değil baştadır, her ne ararsan kendinde ara, Kudüs’te, Mekke’de, Hac’da değil’ sözlerine de yer veren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Alevi kültürü, önemli bir hayat felsefesine dayanmaktadır” diye konuştu.
İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği Başkanı Kemal Soysüren’in de hazır bulunduğu gecede, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İş adamı Nuri Üysen, Osman Tufan,Ali Tekten, AK Parti İskenderun belediye meclis üyesi Doğan Erten,ve Cem Evi’nin yapımına destek veren yaklaşık 90 kişiye teşekkür plaketi verildi.
Hatay’da bu yıl ilki gerçekleştirilen “Antakya Lezzet Festivali’nin” açılışı gerçekleştirildi.Hatay...
MİLLET İTTİFAKI’NDAN KKTC’YE TAM DESTEK HADO GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURMAYA BAŞLADI SAVAŞ KKTC...
Ak Parti Hatay milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Ak Parti...
Hatay’da 3 bin 400 litre karışımlı kaçak akaryakıt ele geçirildi. Hatay’ın İskenderun...
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 1. liginde mücadele eden Batman Engelliler Spor Kulübü...
İçişleri Bakanlığı, Hatay dahil üç il sınırlarında 887 personelin katılımıyla ‘Eren...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KED...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KEDİ KURTARILDI.İskenderun Dumlupınar mahallesinde, […]
İSKENDERUNDA SİLAHLI KAVGA 2 AĞIR Y...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ihale meselesi yüzünden çıktığı...
HATAY’DA TRAFİK KAZASI:1 ÖLÜ,2 YARA...
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da meydana gelen zincirleme […]
HEMŞİREYİ ESKİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ...
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir hemşire, nişanlandığını öğrenen...