Hatay´ın İskenderun İlçesinde 4.´sü gerçekleştirilen geleneksel yamaç paraşütü festivali yoğun ilgi gördü.
İskenderun Belediyesinin de katkıları ile gerçekleştirilen Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen yamaç paraşüt atlayışları heyecanla izlendi.21-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen festival Türkiye Havacılık Federasyonu ve İskenderun Sivil Havacılık kulübü tarafından düzenlendiği ve İskenderun Belediyesi ve JJ Organizasyonun da bu etkinliği katkı verdiği belirtildi.
İskenderun Körfez semalarında Türkiye genelinden yaklaşık 300 sporcu atlayış gerçekleştirdi . Yamaç paraşütü uçuşlarının tandem ve tek kişilik olarak yapıldığı belirtildi. Yoğun katılım sağlanan festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye´nin sayılı alanlarından olan Atatürk Anıt alanında gerçekleştirilen festivalde sporcuların bu alanın çok kullanışlı ve havaya göre hakimiyetin çok güzel olduğunu belirttiler. Her yaştan vatandaşın katıldığı uçuşların 23 Haziran Pazar günü son bulacağı belirtiliyor. Bütün katılan sporcuların hedefi 2014 dünya hedef şampiyonasının ön elemelerini İskenderun´da gerçekleştirmek. Bu vesile ile yamaç paraşütü turizmini tüm dünyaya tanıtmak amaçlanıyor.
Yamaç paraşütçülerini ziyaret eden İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun yine özel ve güzel günlerinden birini yaşıyor. Ülkemizin dört bir yanından gelen yamaç paraşütüne gönül veren sporcularımız hakikaten ilçemizde de çok güzel gösterilere imza atıyorlar. İlçemiz bu anlamda yamaç paraşütü yapılması açısından Türkiye deki üç güzel mekan dan bir tanesini oluşturmakta. Bu anlamda bu güzel günde bu spora gönül veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kadın ve Demokrasi Derneği Hatay Temsilciliği, anlatacak bir göç hikâyesi olan herkesi kısa...
Hatayspor, TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu takımından orta saha oyuncusu Muhammed Mert’i kadrosuna...
– Suriye’nin kuzeyindeki sığınmacı kamplarında yaşayan sivillere gıda kolisi ve battaniye...
– Hatay’da sağlık personellerine korona virüs aşısı yapıldı Hatay’da sağlık...
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), bazı sosyal...
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,İskenderun Balıkçı barınağın daha modern hale...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KED...
DEMİR KORKULUĞA SAPLANAN KEDİ KURTARILDI.İskenderun Dumlupınar mahallesinde, […]
İSKENDERUNDA SİLAHLI KAVGA 2 AĞIR Y...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde ihale meselesi yüzünden çıktığı...
HATAY’DA TRAFİK KAZASI:1 ÖLÜ,2 YARA...
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da meydana gelen zincirleme […]
HEMŞİREYİ ESKİ SEVGİLİSİ ÖLDÜRDÜ...
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir hemşire, nişanlandığını öğrenen...